Artikelbeheer vervolg


Ik ga u nu meenemen naar de eerste stappen van de artikel implementatie. De basis voor welk project is de artikeldatabase die nog ingericht moet worden.
Natuurlijk kun je gaan voor de basis database, maar beter is een eigen nieuwe database in te richten.

Artikelbeheer algemeen


Nu we het proces in kaart hebben gebracht, wil ik u meenemen naar het inrichten van de artikeldatabase. Want wat hebben we nodig om een goed schema te maken en daarna de juiste gegevens te kunnen exporteren zoals montageplaat indelingen maar ook draden en klemmenstroken...

En de keus van het juiste artikel bepaalt uiteindelijk de uiteindelijke kosten van het project!

Paneelbouw, de basis

Ik heb dit terug naar de basis genoemd omdat in feite de paneelbouw de basis vormt voor alles wat we in EPLAN willen instellen, ontwerpen en uitvoeren. Ik ga hierbij eerst in de schoenen staan van de monteur, en kijken wat hij of zij nodig heeft om een paneel op te bouwen en te bedraden. 
Deze werkwijze geeft inzicht in hoe je straks een EPLAN project zou kunnen inrichten.

De valkuilen bij implementatie van EPLAN

In mijn eerste blog wil ik eerst ingaan op de valkuilen die er zijn als men EPLAN heeft aangeschaft en deze wil gaan gebruiken voor het engineeren van schema’s.





Waarom deze blog.

Sinds maart 2019 ben ik gestart bij SafanDarley in Lochem, na 7 jaar in dienst te zijn geweest bij EPLAN was het eens tijd voor wat anders.
SafanDarley zocht iemand met brede kennis van EPLAN en bereidt om met de andere elektro engineers EPLAN te implementeren.